گردشگری ماجراجویانه

نخستین کارگاه تخصصی گردشگری ماجراجویانه با هدف ساماندهی و انجام بهینه تورهای ماجراجویانه در مناطق طبیعی کشور برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمدعلی فیاضی، دبیر کمیته ملی طبیعت‌گردی گفت: نخستین کارگاه تخصصی گردشگری ماجراجویانه حول پنج محور شامل «معرفی ظرفیت‌های گردشگری ماجراجویانه و ضرورت استانداردها»، «آشنایی با استانداردهای بین‌المللی گردشگری ماجراجویانه»، «ایمنی و نجات در طبیعت‌گردی» و نیز معرفی طرح‌های اکو رفتینگ، شامل «قایقرانی مسؤولانه با رعایت کامل اصول حفاظت محیط زیست و احترام به جامعه محلی» و «ویافراتا به عنوان شیوه ایجاد مسیر توسط اتصالات فلزی برای کوهنوردان» برگزار می‌شود.

وی با بیان این‌که از برنامه‌های جانبی این کارگاه می‌توان به برگزاری نمایشگاهی از ابزار و تجهیزات گردشگری ماجراجویانه اشاره کرد افزود: گردشگری ماجراجویانه به عنوان زیرمجموعه رشته‌های طبیعت‌گردی در کشور ضمن اهمیت رو به رشد جهانی همواره با دو عامل خطر و چالش رو به رو است، از این رو ارائه­‌دهندگان فعالیت­‌های گردشگری ماجراجویانه باید فعالیت‌شان را تا سر حد امکان، به صورت ایمن اجرا کنند.

دبیر کمیته ملی طبیعت‌گردی خاطر نشان کرد: از این رو با هدف دستیابی به حداقل الزامات سامانه­‌های مدیریت ایمنی و آگاهی­‌بخشی به علاقمندان و برگزارکنندگان فعالیت‌های ماجراجویانه، استاندارد­های لازم از سوی کمیته ملی طبیعت گردی تدوین شده است که در کارگاه مورد نظر به شرکت‌کنندگان معرفی خواهد شد.

فیاضی با بیان این‌که آشنایی با استانداردهای گردشگری ماجراجویانه به عنوان مرجع قابل استناد و برگرفته از استانداردهای جهانی فواید متعددی برای شرکت‌کنندگان کارگاه مذکور خواهد داشت، اظهار کرد: بررسی و استخراج این استانداردها با همکاری سازمان ملی استاندارد طی یکسال اخیر در معاونت گردشگری انجام گرفته است که این اقدام سال گذشته با عنوان استاندارد «گردشگری ماجراجویانه، راهنمایان، صلاحیت کارکنان» به تمام مراکز گردشگری بخشنامه شده است.

این کارگاه تخصصی با همکاری انجمن رفتینگ در تاریخ 14 دی‌ماه از ساعت 14 تا 17 در محل سالن همایش‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری واقع در خیابان آزادی نبش اتوبان یادگار امام (ره) برگزار خواهد شد و به شرکت‌کنندگان گواهینامه آموزشی اعطا می‌شود.