مسجد

سنندج- با تخصیص اعتبار مورد نیاز و از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان مرمت و بازسازی بخشی از مسجد جامع شهر سنندج که یکی از آثار ارزشمند تاریخی کردستان به شمار می رود، آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مسجد جامع سنندج یا مسجد دارالاحسان یکی از آثار ارزشمند تاریخی در استان کردستان به شمار می رود که جدای از ظرفیت های مذهبی، دارای معماری منحصر به فردی نیز هست.

ویژگی های خاص معماری و همچنین مصالح به کار رفته در این مسجد باعث شده است که روزانه نظر گردشگران و بازدیدکنندگان زیادی را به سوی خود جلب کند.

به دلیل بی تدبیری های صورت گرفته در چند سال گذشته متاسفانه بنای جدید در جوار این مسجد احداث شده و بخشی از جذابیت های آن را از بین برده است ولی همچنان صحن قدیم مسجد به عنوان یک اثر تاریخی در قلب شهر سنندج می درخشد.

کار مرمت و بازسازی مسجد جامع شهر سنندج تاکنون در چندین نوبت صورت گرفته است که بار دیگر و به همت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان کار مرمت بخشی دیگری از این اثر تاریخی در سنندج آغاز شده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در خصوص برنامه های این اداره کل برای حفاظت از بناها و آثار تاریخی در این استان، گفت: میراث فرهنگی به صورت مستمر برنامه ریزی هایی برای احیا و مرمت بناهای تاریخی در دست اقدام دارد و امسال برای مرمت مسجد جامع سنندج یک میلیارد ریال هزینه می کند.

محسن علوی به اهمیت و جایگاه مسجد جامع شهر سنندج اشاره کرد و گفت: مرمت این مسجد تاریخی و مذهبی از یک ماه قبل با نظارت کارشناسان این سازمان شروع شده و تا آخر تیر ماه سال جاری به پایان می رسد.

سنندج

وی بیان کرد: مرمت بخش های فرسوده و آسیب دیده این بنای تاریخی می تواند ضمن معرفی آن به عنوان یک جاذبه تاریخی و دینی، برای برگزاری آیین های مذهبی از جمله نماز جمعه و جماعت نیز مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان افزود: هم اکنون علاوه بر مسجد جامع سنندج، مرمت و بازسازی سه مسجد دیگر در این شهرستان شامل مساجد قوله، خورشید لقاء خانم و پیرعمر در حال انجام است.

کارشناس ناظر مرمت بناهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی کردستان نیز گفت: کار بازسازی و مرمت مسجد جامع با همکاری سه تیم تخصصی مرمت کاشی های منقوش، سنگ کار و لایه بردار رنگ روغن روی پنجره های چوبی انجام می شود.

یدالله زنوری افزود: این سه تیم شامل ۱۲ نفر استاد کار هستند که با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی کار مرمت این بنای تاریخی را انجام می دهند و انتظار می رود که بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته این مهم در اولین فرصت اجرایی و عملیاتی شود.

وی اضافه کرد: این سه تیم کار مرمت نقوش، جایگزینی بخش های فرسوده نما، رنگ زدایی درب و پنجره ها، کف سازی بخش های آسیب دیده، بندکشی کاشی های نقش دار، عایق کاری پشت بام و بازسازی درب ها و پنجره های با نقوش اسلیمی بر اساس ساختار اولیه انجام می دهند.

مسجد دار الاحسان یا مسجد جامع سنندج که در خیابان امام خمینی (ره) این شهر واقع شده، از ابنیه های مهم دوران قاجار و محلی برای رشد و تربیت اساتید و علمای دینی کردستان بوده است.