77

مدیرعامل یک شرکت گردشگری که اقدام به جذب گردشگر از کشور عراق به جزیره‌ی کیش با عنوان «گردشگری حلال» برای نخستین‌بار کرده است، از ارزآوری دومیلیون دلاری این طرح خبر داد.

سیدمحمدرضا موسوی درباره‌ی دلایل ایجاد خط پروازی مستقیم بین عراق و جزیره‌ی کیش و راه‌اندازی تورهای «گردشگری حلال» گفت: چندماه پیش، در سفری خانوادگی به جزیره‌ی کیش، با خانواده‌ای عراقی مواجه شدیم که از مشهد مقدس برای استفاده از امکانات تفریحی به کیش آمده بودند؛ اما متأسفانه با توجه به این‌که هیچ راهنمایی نداشتند، نتوانستند از امکانات تفریحی جزیره استفاده‌ی بهینه کنند. به همین دلیل، به فکر افتادیم که شرایطی را برای استفاده‌ی مردم کشورهای همسایه که با خصوصیات فرهنگی ما هم‌خوانی دارند، از جزیره‌ی کیش فراهم کنیم.

وی اظهار کرد: در نخستین اقدام به‌دلیل اشتراک‌های فرهنگی، کشور عراق را برای این کار مناسب دیدیم، چراکه شیعیان جنوب عراق عملا مکانی را برای سفر تفریحی ندارند و سایر کشورهای منطقه نیز عملا شرایط مناسبی برای استفاده از امکانات تفریحی – اسلامی در سواحل خود ندارند. در ترکیه نیز گردشگری اسلامی آن‌چنان که باید رایج نیست. به همین دلیل به این فکر افتادیم که «گردشگری حلال» را با کشور عراق کلید بزنیم.

مدیرعامل این شرکت ادامه داد: در بررسی‌هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که مناسب‌ترین مکان برای اجرای طرح «گردشگری حلال» جزیره‌ی کیش است که هم هتل‌های مناسبی دارد و هم از ساحل زیبا و امکانات تفریحی برخوردار است.

موسوی یادآوری کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد سالانه بین یک تا یک‌ونیم میلیون نفر عراقی برای سفر تفریحی و زیارتی به ایران وارد می‌شوند و بیشتر به شهرهای مشهد و قم می‌روند. از آنجا که برای ورود به جزیره‌ی کیش مردم عراق به گرفتن ویزا نیاز ندارند، ابتدا یک کار تبلیغاتی وسیع در 12 شهر این کشور انجام دادیم که پس از ثبت نام، نخستین پرواز با 96 مسافر به جزیره‌ی کیش برقرار شد. اولین پرواز با «کیش‌ایر» و پرواز بعدی با «العراقیه» انجام شد. در 9 سال اخیر، این اولین‌بار است که هواپیمای یک شرکت خارجی در فرودگاه کیش نشسته است.

وی در ادامه بیان کرد: تا امروز، سه پرواز در قالب «گردشگری حلال» بین عراق و جزیره‌ی کیش برقرار شده و در تدارک اعزام چهارمین گروه «گردشگران حلال» از عراق به کیش هستیم؛ اما یکی از بزرگ‌ترین موانع در گسترش این طرح، این است که اساسا استانداردهای گردشگری در کشور ما پایین است و در هتل‌های ما حداقل امکانات برای گردشگرانی که از کشورهای منطقه می‌آیند، فراهم است. از طرف دیگر برای گردشگر خارجی صنایع دستی ایرانی جذاب است؛ اما متأسفانه در کیش هیچ نشانی از سوغات از جمله صنایع دستی و خشکبار ایرانی برای خرید دیده نمی‌شود.

موسوی گفت: هدف ما این است که این تور در تمام طول سال فعالیت کند و علاوه‌ بر هواپیمایی العراقیه، امیدواریم بتوانیم با شرکت‌های هواپیمایی داخلی نیز به توافق مناسب برسیم تا بتوانیم 9 پرواز در ماه بین کشور عراق و جزیره‌ی کیش برقرار کنیم.

او تأکید کرد: هدف‌گذاری اولیه‌ی ما برای «گردشگری حلال» در کشورهای منطقه بوده و تا به امروز، این طرح با موفقیت در کشور عراق انجام شده است. هدف بعدی ما این است که مسافران عراق و سایر کشورهای منطقه را پس از ورود به جزیره‌ی کیش، مستقیم به کشور چین ببریم و از آنجا نیز مسلمانان چین را به کیش بیاوریم.

موسوی افزود: مقصد اولیه‌ی ما برای «گردشگری حلال» فعلا جزیره‌ی کیش؛ اما به‌صورت جدی می‌خواهیم این طرح را در جزیره‌ی قشم و چابهار نیز اجرا کنیم، ولی اجرای این موضوع به فراهم شدن زیرساخت‌های بسیاری منوط است که امیدوارم دولت در این زمینه از بخش خصوصی حمایت کند.