نان زنجبیلی

نان زنجبیلی در میان شیرینی‌های مخصوص عید به عنوان میراث فرهنگی ناملموس در آثار ملی کشور ثبت شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان گلستان، ابراهیم کریمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در این باره گفت: در آخرین جلسه شورای ثبت میراث ملی کشور که تشکیل شد پرونده نان زنجبیلی با رای این شورا در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید.

کریمی درباره انواع شیرینی‌های سنتی استان گلستان و تقسیم‌بندی‌ها آنها گفت: شیرینی‌های مخصوص عید درمیان گرگانی‌­ها به چند گروه تقسیم می‌شود حلواها، شیرینی­‌ها، شکلات­ها از جمله این شیرینی ­ها شامل حلوا اُماج، نون عیدی (شامل: نان خرمایی، نان زنجفیلی (زنجبیلی)، سرغربیلی، نان پادرازی خشک) و نان پادرازی روغنی، کلمبه، قطاب، آب نبات شیری، پشت زیک و… بوده که از دیرباز بصورت کاملاً سنتی تهیه و در مراسم، جشن‌ها و اعیاد بزرگ مانند نوروز مورد استفاده قرار می­گرفت.

وی همچین در خصوص مواد استفاده درترکیبات نان زنجفیلی افزود؛ از آرد گندم، شکر، کره محلی و زنجبیل استفاده می شود و به شکل لوزی برش داده می‌شود. ترکیب زنجبیل در این شیرینی موجب خوش طعم شدن  و بالا رفتن ارزش غذایی و درمانی آن شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اضافه کرد: میراث فرهنگی ناملموس(میراث معنوی) این اثر را با عنوان نان زنجبیلی؛ نان شیرینی سنتی (نون عیدی) گرگان به شماره ۱۱۶۰ در اسفند ماه سال ۹۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.